Hyppää suoraan sisältöön

Haluatko tietää mitä hyötyjä puhtaalla sisäilmalla on?

Sisäilmaongelmat ja niiden ratkaisut

Hyvä sisäilma on tärkeämpää kuin monet tietävät. Huono sisäilma aiheuttaa monia ongelmia pölyn, bakteerien ja kosteuden muodossa niin sinulle kuin kodillesikin. Pitämällä hyvää huolta sisäilmasta parannat elämänlaatuasi.

Sisäilmaan vaikuttavat tekijät

Kodin sisäilmaan vaikuttaa monta eri seikkaa. Kyse voi olla suurista yksittäisistä tekijöistä, kuten radonista, kosteudesta, pölystä ja siitepölystä – mutta myös hiuslakat, hajuvedet, kynttilät ja pesuaineet heikentävät sisäilman laatua. Tämän lisäksi vuodenajoillakin on osansa – talvi-ilma on kuivempaa kuin kesällä, myös sisätiloissa.

Sisäilman vaikutus terveyteen

Huonosta sisäilmasta kärsivät niin ihmiset kuin itse kotikin. Sisäilman suuri kosteus voi johtaa homeongelmiin, ja liian kuiva ilma puolestaan kuivattaa ihoa ja hiuksia. Ilmanlaatu voi vaihdella suuresti eri huoneissa, ja varsinkin kosteat tilat, kuten kylpyhuone ja sauna, sekä makuu- ja olohuone ovat alttiita ongelmille.

Onneksi sisäilman parantamiseen on monia keinoja.

Sisäilman laadun mittaus

Epäiletkö, että kotisi sisäilmassa saattaa olla ongelmia? Jos ilmanlaatu mietityttää, saatavilla on tuotteita, joilla voit tarkistaa sisäilman koostumuksen ja jotka ehdottavat ratkaisuja ongelmiin.

Ratkaisuja sisäilmaongelmiin

Olipa ongelmana sitten liian kuiva, kostea tai saastunut sisäilma, apua on saatavilla. Yksi helpoimmista tavoista parantaa ilmanlaatua on hyvin perinteinen – avaa ikkunat ja ovat 5-10 minuutiksi joka päivä, jolloin sisäilma pääsee vaihtumaan raikkaampaan ulkoilmaan.

Samaan tarkoitukseen voi toki käyttää myös ilmanpuhdistinta - tutustu valikoimaamme täällä.

Kosteisiin, ummehtuneelta tuoksahtaviin tiloihin, kuten kellariin suosittelemme ilmankuivaimen hankkimista. Jos taas ongelma on päinvastainen ja sisäilma on niin kuiva että silmät kutisevat, ilmankostutin voi tuoda helpotusta tilanteeseen.

Kutiseeko nenässä tai punottavatko silmät? Ilmanpuhdistin puhdistaa huoneilmasta pölyä, siitepölyä ja muita näkymättömän pieniä hiukkasia. Osa ilmanpuhdistimista poistaa myös erilaisia tuoksuja aktiivihiilisuodattimen ansiosta, ja useimmissa malleissa suodattimet ovat vaihdettavissa. Ilmanpuhdistimia on saatavilla eri tyylisinä ja eri kokoisiin huonetiloihin. Laitteen tehonsäädöllä voidaan vaikuttaa ilmanpuhdistimen läpi virtaavan ilman määrään ja siten myös äänenvoimakkuuteen. Tutustu valikoimaamme.

Ilmanpuhdistimen avulla saat kotiisi puhtaan ja terveellisen sisäilman. Ilmanpuhdistin puhdistaa sisäilmasta pois esimerkiksi pölyn, lian ja eläinten karvat. Sisäilman epäpuhtaudet jäävät tehokkaasti ilmanpuhdistimen suodattimeen. Ilmanpuhdistin imee epäpuhtauksia sisältävää sisäilmaa ja päästää ulos puhdasta ja raikasta sisäilmaa. Ilmanpuhdistimen suodatinkasetissa on yleensä useita erilaisia suodattimia.. Joissakin ilmanpuhdistimissa on pestävä suodatin, jota voidaan käyttää uudelleen. Meiltä löydät myös vaihtosuodattimet kaikkiin ilmapuhdistinmalleihimme. Ilmanpuhdistin puhdistaa tehokkaasti siitepölyn ja allergiaa aiheuttavat hiukkaset ja sopii sen ansiosta erinomaisesti esim. allergikoille. Ilmanpuhdistin kannattaa sijoittaa myös makuuhuoneeseen, jossa vietetään paljon aikaa, ja jossa ilmanlaatu saattaa olla huono yön aikana.